Kripto Para Uzmanları, Bitcoin’deki (BTC) Son Yükselişin Sebeplerini Açıkladı!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son günlerde yukarı yönlü hareketler sergiliyor. Son yaşadığı yükselişler ile birlikte 94 bin dolar seviyelerine ulaşan BTC, kripto yatırımcılarının dikkatini çekti. Bitcoin’deki son artışlar haliyle altcoin’lerde de yükselişleri tetikledi. Kısa bir süre önce başarılı analitik şirketi Bernstein’deki analistler, Bitcoin’dei yükseliş katalizörlerine ilişkin bir rapor paylaştı. İşte BTC’deki artışları tetikleyen […]

Kripto Para Uzmanları, Bitcoin’deki (BTC) Son Yükselişin Sebeplerini Açıkladı!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son günlerde yukarı yönlü hareketler sergiliyor. Son yaşadığı yükselişler ile birlikte 94 bin dolar seviyelerine ulaşan BTC, kripto yatırımcılarının dikkatini çekti. Bitcoin’deki son artışlar haliyle altcoin’lerde de yükselişleri tetikledi.

Kısa bir süre önce başarılı analitik şirketi Bernstein’deki analistler, Bitcoin’dei yükseliş katalizörlerine ilişkin bir rapor paylaştı. İşte BTC’deki artışları tetikleyen önemli gelişmeler:

Bitcoin alımları sürüyor ve sermaye tabanı daha dirençli hale geliyor:

Kurumsal talep, son düzeltmelere rağmen güçlü kalmaya devam ediyor.

  • Bitcoin ETF’lerinden şubat ve mart aylarında yalnızca yaklaşık 4 milyar dolarlık çıkış oldu ve satış baskısının nisan ayında hafiflediği görülüyor. Chuggani, “Dünya genelinde yaklaşık 80 şirket artık Bitcoin’i bir hazine varlığı olarak benimsedi” diyor. MicroStrategy (NASDAQ: MSTR) gibi firmalar alım yapmaya devam ediyor.

Stratejik Bitcoin Rezervi (SBR) kapsamında yeni Bitcoin alımları:

  • Bernstein, ABD hükümetinin piyasalardan doğrudan Bitcoin satın alarak rezervlerini genişletmeyi değerlendirdiğini belirtiyor. Bu alımların finansmanı için altın sertifikası yeniden değerlemesi ya da Bitcoin destekli tahvil ihracı gibi öneriler masada.

Bankaların kriptoyu benimsemesi:

  • Analist Chuggani’ye göre, kripto paralar olumlu düzenleyici gelişmeler ve kurumsal ilginin etkisiyle geleneksel finans sistemine geri dönüyor. Bankalar, sınır ötesi işlemler için stablecoin’leri kullanmayı ve kripto saklama hizmetleri, varlık yönetimi ile ticaret alanlarına girmeyi araştırıyor.

Stablecoin’ler etrafında düzenleyici ivme:

Bu yılın önemli düzenleyici gelişmelerinden biri, stablecoin yasasının geçmesi olarak görülüyor.

  • Chuggani, “Stablecoin teknolojisinin bankalar ve fintech’ler tarafından yaygın şekilde benimsenmesini bekliyoruz,” diyor. Özellikle havaleler ve B2B ödemelerde, bu teknolojinin sadece kripto piyasaları değil, genel ödeme sistemlerinde de kullanımı artacak.

Varlık yöneticileri ve aracı kurumlardan gelen destek:

Son olarak, analist küresel finans kurumlarının kripto altyapısına yatırım yaptığını ve blokzinciri teknolojisini sermaye piyasalarının dijitalleşmesi için bir temel olarak gördüklerini vurguluyor.

  • Chuggani, “Aracı kurumlar ve varlık yöneticileri kriptoya yönelik güçlü bir itici güç oluşturuyor,” diyor. Robinhooh ve Coinbase gibi platformlar, menkul kıymetlerin tokenize edilmesi ve stablecoin tabanlı ödeme sistemlerinde öncülük ediyor.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!